פורטל הביטוחים הגדול בישראל
• כל מה שצריך לדעת על ביטוח •
ביטוח בריאות לתיירים

תייר שמגיע לישראל ונדרש לטיפולים רפואיים עלול לשלם סכומים מאוד גבוהים, זאת בהיעדר ביטוח בריאות מיוחד לתיירים, שנועד להסדיר עבורו מגוון טיפולים רפואיים ולהעניק לו כיסוי למגוון תרחישים בעת שהייתו בישראל.

חברות הביטוח מציעות לתיירים מגוון רחב של פוליסות בריאות המעניקות כיסויים לשירותים שונים. כך ניתן לרכוש פוליסות ביטוח בריאות עבור תיירים או כל מי ששוהה באופן זמני בישראל ולקבל כיסוי עבור ביקורים במרפאה, בדיקות רפואיות ואשפוזים בשל תאונות או מצב רפואי אחר לצד כיסויים עבור עלויות טיסה שנדחתה עקב מצב רפואי, כיסוי הוצאות עבור מלווה ועוד.

אך עבור מי שמגיע לתייר ולנפוש, חברות הביטוח מציעות ביטוחים נוספים, שמשלימים את פוליסת הבריאות, ונועדו לתת כיסוי לפעילויות מיוחדות שמתוכננות במהלך שהיית המבוטח בישראל כמו שיט קייאקים בירדן, סקי בחרמון, פעילות ספורט ימי באילת, צניחה חופשית, גלישת גלים, טיפוס הרים וכיוצא בזה.

לבחירת המבוטח מוצעות על ידי החברות השונות פוליסות ביטוח שמתאימות לשהייה ארוכה או קצרה בישראל, וניתנות להתאמה באופן אישי לפעילות המבוטח ולצרכיו האישיים.

מי זכאי לפוליסת ביטוח בריאות לתיירים בישראל?

אף על פי שפוליסה מסוג זה מכונה פוליסת ביטוח בריאות לתיירים, היא פונה לקהלים רבים, ולמעשה כל מי שלא שוהה בישראל באופן קבוע זכאי לרכוש פוליסת ביטוח בריאות לתיירים.

הפוליסות משתנות בהתאם לגיל המבוטח, למטרות השהייה שלו בישראל ולפרק הזמן שהוא צפוי לבלות בארץ. פוליסות שמוצעות לילדים או לצעירים שונות מפוליסות שמוצעות לבני הגיל השלישי.

בין הזכאים לפוליסה נכללים תושבי חוץ, תושבים זמניים, אנשי עסקים, דיפלומטים ובני משפחותיהם, בני נוער סטודנטים זרים או תלמידי ישיבה שמגיעים לישראל למטרות לימוד או תיירות לתקופות קצרות או ארוכות. שחקני כדורגל או כדורסל ואנשי תרבות שמגיעים לישראל לתקופה קצרה או ארוכה, עובדים זרים שאין להם מעסיק ישראלי, פליטים, מי שלא מעוניין לקבל מביטוח לאומי מעמד “תושב” וכן בני משפחה של ישראלים שקיבלו מעמד זה. ילדים שהובאו לישראל במסגרת תהליך אימוץ וטרם הונפקה להם ת.ז ישראלית, תושב ישראלי שנמצא בתקופת המתנה לפי סעיף 58 לחוק ביטוח בריאות מלכתי, וכן כל מי שנושא בוויזת תייר בדרכון.

שאלון קצר לבדיקת זכאות להזולה בביטוח הבריאות שלך
בדקו כמה כסף תוכלו לחסוך בחודש בעליות ביטוח הבריאות שלכם
18-28
29-44
45-69
70+

למה חשוב לעשות ביטוח לתיירים בישראל?

לפני כל נסיעה למדינה זרה מומלץ לרכוש ביטוח נסיעות לחול, כך שאם יזדקק הנוסע לטיפול, בדיקה או אבחון במדינה זרה, יהיה לו כיסוי, שכן בהיעדר כיסוי ביטוחי, הוא עלול לשלם הרבה מאוד כסף בעבור כל שירות רפואי שיזדקק לו. הרעיון הוא, שיהיה לו ביטוח בריאות פרטי, שמתאים לסטטוס שלו כשוהה זמני בישראל.

באופן דומה, גם מי שמגיע לישראל זקוק לביטוח, אלא שבמקום לרכוש ביטוח נסיעות במדינת המוצא, חברות הביטוח בישראל מציעות ביטוח בריאות לתיירים.

על מנת שכל הזכאים לביטוח יקבלו כיסוי עבור השירותים הרפואיים שמוענקים במסגרת חוק ביטוח הבריאות הממלכתי על ידי מערכת הבריאות בישראל, עליהם לרכוש את פוליסת הביטוח לתיירים. זאת כדי שלא יצטרכו לשלם עבור שירותים אלו מכספם, שכן ללא ביטוח שמסדיר נושא זה, כל טיפול, ביקור אצל רופא, בדיקה וכן הלאה יעלו להם הרבה מאוד כסף.

אף על פי ששירותים רפואיים מסוימים עשויים לעלות כמה מאות שקלים בלבד, הוצאות רפואיות עלולות להסתכם גם באלפי שקלים, ובמקרים בהם התייר מעורב בתאונה או זקוק לניתוח בישראל, הסכום עלול להיות גבוה מידי.

למה לא לרכוש ביטוח בריאות לחול?

במרבית המקרים המבוטחים מעדיפים רכישה של ביטוח בריאות לתיירים בישראל על פני ביטוח בריאות לחול בארץ המוצא משיקולים כלכליים.

סביר להניח שלא כל מדינה מעניקה ביטוח נסיעות לחול שמעניק כיסוי טוב מספיק, וזו סיבה נוספת לרכוש ביטוח בריאות לתיירים דווקא בישראל.

אופן מימוש הפוליסה

תייר שמבוטח במסגרת ביטוח בריאות מסוג זה רשאי לגשת עם כרטיס מגנטי ייחודי שיונפק לו עבור כל תקופת השהייה שלו בישראל לכל אחת מקופות החולים בישראל, שסניפיהן פרוסים בפריסה ארצית רחבה, לצורך קבלת שירותים רפואיים.

ביטוח בריאות לתיירים ניתן לרכוש מיד עם הגעתו של התייר לארץ או מבעוד מועד. רכישת פוליסה לפני מועד הטיסה אינה מחייבת את הפעלתה המיידית, והיא למעשה נכנסת לתוקף ברגע שבוחרים להפעיל אותה, בדרך כלל עם הגעתו של התייר לארץ.

אילו כיסויים מוענקים במסגרת ביטוח בריאות לתיירים?

פוליסות הביטוח עשויות להשתנות מעט בין חברה אחת לאחרת, אך כולן אמורות להציע כיסוי עבור סל שירותי בריאות בסיסי שכולל את הכיסויים הבאים:

  • הוצאות רפואיות בעת אשפוז בבית חולים
  • הוצאות חדר מיון
  • פינוי חירום באמבולנס ממקום האירוע אל בית החולים
  • הוצאות רפואיות שלא בעת אשפוז
  • ייעוץ וטיפול על ידי רופא כללי
  • ייעוץ וטיפול על ידי רופא ילדים
  • ייעוץ וטיפול על ידי רופא מומחה
  • בדיקות אבחון
  • בדיקות מעבדה
  • צילומי רנטגן, אולטרסאונד והדמייה
  • חבישה ועזרה ראשונה
  • טיפולי חירום לשיניים- בדרך כלל ניתן כיסוי עד לתקרת סכום שנקבעת בפוליסה
  • ניתוחים בארץ על פי מכוני הסדר
  • רכישת תרופות עם מרשם רופא שכלולות בסל הבריאות
  • שירותי טיפת חלב במרכז לבריאות הילד- שירות שניתן במסגרת חלק מהביטוחים, ולא על ידי כל חברות הביטוח, אם כי ניתן לרכוש כיסוי זה כהרחבה לפוליסה
  • טיפולי התפתחות הילד- שירות שניתן במסגרת חלק מהביטוחים, ולא על ידי כל חברות הביטוח, אם כי ניתן לרכוש כיסוי זה כהרחבה לפוליסה
  • הבראה לחולי פסוריאזיס בים המלח- שירות שניתן במסגרת חלק מהביטוחים, ולא על ידי כל חברות הביטוח, אם כי ניתן לרכוש כיסוי זה כהרחבה לפוליסה
  • מוקד רפואי זמין 24 שעות ביממה
  • הטסה רפואית- מימון כרטיס טיסה והוצאות עבור טיסה עקב מקרה ביטוחי שמחייב הטסה. בדרך כלל ניתן כיסוי עד לתקרת סכום שנקבעת בפוליסה
  • הוצאות מלווים- כיסוי טיסה ושהייה של מלווה אחד למבוטח או 2 במקרים שבהם מדובר בקטין. בדרך כלל כיסוי זה מוגבל במספר ימים, ומעניק כיסוי עד לתקרת סכום עבור כל מלווה שנקבעת בפוליסה
  • שירות רפואי עד למקום מגוריו או שהייתו של המבוטח, שכוללים ביקור רופא 24 שעות ביממה
  • הטסת גופה לארץ המוצא- בדרך כלל ניתן כיסוי עד לתקרת סכום שנקבעת בפוליסה

ההבדלים העיקריים בין הביטוחים השונים שמציעות חברות הביטוח

קיימים מעט הבדלים בין הביטוחים שמציעות חברות הביטוח השונות, אם כי יש מי שעבורם הם מהותיים. למשל, חברות מסוימות עשויות להציע שירותי התפתחות טיפת חלב וטיפולים להתפתחות הילד, מה שיכול להיות חיוני מאוד עבור הורים שרוכשים פוליסה לילדם. באופן דומה, יש שישמחו לרכוש פוליסת בריאות שכוללת טיפולי שיניים לא עלות או השתתפות עצמית לילדים עד גיל 14, ואילו אחרים יהיו זקוקים לשירותי הבראה בים המלח לטיפול בפסוריאזיס.

הבדלים נוספים עשויים לבוא לידי ביטוי במשך הפוליסה, בגובה הפרמיה, בתקרות הכיסויים, בגובה ההשתתפות העצמית ובסייגים העיקריים של הפוליסה.

דברים שכדאי לדעת על ביטוח בריאות לתיירים

  • ביטוח רפואי לתיירים מצריך מילוי שאלון רפואי קצר והליך חיתום רפואי מהיר. הפוליסה מתעדכנת עם סיום הליך החיתום במחשבים של קופות החולים בישראל.
  • ביטוחי בריאות לתיירים עשויים להשתנות בין חברה אחת לאחרת, ולכן כדאי לבחון איזה מהביטוחים שמוצעים למבוטח מתאימים לו, לצרכים שלו ולאופי הפעילות שלו באופן אופטימלי.
  • חשוב לבחון את הפוליסה היטב ולהכיר את כל זכויות המבוטח ואת כל דרישות הפוליסה, לרבות השתתפות עצמית, מגבלות הכיסויים שניתנים לו והמקרים בהם הוא רשאי לממש את הפוליסה.
  • מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח לתיירים מחברת ביטוח שמאיישת מוקד פניות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע עם מוקדנים וצוותים רפואיים שדוברים בשפתו של התייר.
  • חשוב לוודא שבמסגרת הפוליסה ניתן למבוטח כיסוי עבור ביקור בית של רופא גם בשעות הערב והלילה ללא השתתפות עצמית, ושבמידת הצורך ובהצגת אישורים רפואיים מתאימים, יקבל כיסוי עבור הוצאות שנדרשות עקב עיכוב חזרתו לארץ המוצא.

ביטוח בריאות לתיירים בני שמונים

ביטוח בריאות לתיירים ניתן לרכוש החל מגיל 3 חודשים ועד לא מזמן רק עד גיל שבעים וחמש. לאחרונה גיל הביטוח עלה, וניתן לבטח גם תיירים בני שמונים. למרות שחלק מחברות הביטוח לא מוכנות לבטח תיירים מעל גיל 65, ניתן לאתר מספר חברות שמעניקות ביטוח בריאות לתיירים מעל גיל 75, ואפילו עד גיל 80. פנו אלינו ונשמח להמליץ ולהתאים לכם ביטוח נסיעות לבני שמונים.

התאמה של הביטוח באופן אישי תבטיח כיסוי אופטימלי, אבל יש לזה מחיר.

פרט לכיסויים הבסיסיים שמעניקות פוליסות הביטוח של החברות השונות, עבור כל מבוטח מומלץ להתאים פוליסה באופן אישי. יש תיירים שמחפשים אחר פעילות אקסטרים, יש שמגיעים לישראל כחלק מעיסוקם בספורט מקצועי, ואילו אחרים מגיעים לתור את הארץ דרך שביל חוצה ישראל, ולכן חשוב לבחון היטב מה הסיכונים שעומדים בפני המבוטח בעת שהייתו בארץ ולבנות לו תמהיל ביטוחי אופטימלי.

פרט לאופי הפעילות של המבוטח, יש להתחשב בגיל שלו, שכן אדם מבוגר עשוי להזדקק לכיסויים שונים מילד, ובמידה ונחוצות הרחבות מסוימות, יש לבחון כל מקרה לגופו.

כמו כן, מצבו הקונסטיטוציוני של המבוטח עשוי להתוות את סוג הכיסוי שנחוץ לו, וסביר להניח שבמקרים מסוימים חברות הביטוח אף יסרבו לבטח או שהפוליסה תתומחר בהתאם.

ביטוח בריאות קולקטיבי

אחד הביטוחים המבוקשים עבור תיירות נכנסת לישראל הוא ביטוח בריאות קבוצתי, שלמעשה מעניק ביטוח בריאות זהה לקבוצה של תיירים, סטודנטים או כל קבוצה ששוהה בישראל באופן זמני.

היתרון של ביטוח קבוצתי בא לידי ביטוי בעיקר בעלות הפוליסה, שכן לקבוצה יש כוח ויכולת מיקוח.

על מנת לבטח קבוצת תיירים נדרש לאגד לכל הפחות 10 תיירים, ולא ניתן לאלץ מישהו שלא מעוניין להיות מבוטח יחד עם כל הקבוצה לרכוש את הביטוח.

מרבית הפוליסות הקבוצתיות שמוצעות לתיירים כוללים את הכיסויים הבסיסיים של ביטוחי הבריאות שמוצעים לכלל התיירים, ביניהם הוצאות רפואיות בעת אשפוזים אלקטיביים, הוצאות עבור ייעוץ ובדיקת רופא או רופא מומחה, בדיקות מעבדה, שירותי הדמיה, חבישות, גבסים ותרופות שכלולות בסל הבריאות, פינוי חירום באמבולנס, הוצאות חדר מיון, הוצאות שהייה נוספת בישראל עקב אירוע רפואי, הוצאות נסיעה ושהייה של מלווה, הטסה רפואית לארץ המוצא, והטסת גופה.

גם ביטוח קבוצתי מעמיד לרשות המבוטחים מוקד רפואי זמין 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, ביקור רופא עד למקום שהותו של המבוטח וייעוץ רפואי טלפוני בשפתו של המבוטח.

את תמהיל הפוליסה בונים באופן אופטימלי עבור כל חבריה, ובמרבית המקרים זה מתאפשר, מכיוון שיש לחברי הקבוצה מכנה משותף כמו גיל, פעילות ספורטיבית או אתגרית משותפת וכדו’.

ביטוח אקסטרים וספורט אתגרי

לחובבי האדרנלין וההרפתקאות או לספורטאים מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח אקסטרים כמוצר ביטוחי משלים. גם את הפוליסה הזו מומלץ להתאים באופן אישי למבוטח, שכן רכיבה על סוסים טומנת בחובה סיכונים שונים מאלו שנחשפים אליה צוללים חופשיים.

בין פעילויות האקסטרים שמומלץ לרכוש עבורן ביטוח משלים נכללות פעילויות ספורט מוטורי, ספורט מים, ספורט אווירי וספורט חורף על כל סוגיהם, פארקור ואומנויות לחימה ופעילויות נוספות כמו רכיבת סוסים, גולף, טניס, טיפוס, גלישה, סנפלינג, צניחה חופשית, דאייה, ריצה אתגרית ועוד.

עבור מי שמתמחה בתחום ספורט ספציפי כמו שחקני כדורסל או כדורגל, שמגיעים לישראל כדי לשחק באופן מקצועי, מומלץ לרכוש פוליסה ספציפית שמתאימה לתחום עיסוקם, ומעניקה כיסוי שמותאם לסיכונים שאליהם הם חשופים במסגרתו.

בכל מקרה, בבניית תמהיל ביטוחי לתייר מומלץ להיעזר באיש מקצוע מתחום הביטוח, שידע לבנות תמהיל שמצד אחד מעניק כיסוי לכלל הסיכונים השכיחים, ומצד שני, לא מבזבז את כספו של המבוטח על כיסויים שהוא לא זקוק להם.

רכישת פוליסת ביטוח בריאות לתיירים על ידי בן משפחה

עבור תייר שמגיע מארץ זרה, בניית תמהיל הפוליסה עשויה להיות משימה מורכבת, ולכן פעמים רבות בני המשפחה של התייר, אם הם מתגוררים בישראל, רוכשים עבורו את הפוליסה ודואגים שתופעל מידית עם הגעתו של המבוטח לישראל.

חשוב לזכור, שפוליסות ביטוח מכילות המון פרטים ואותיות קטנות, ולכן חשוב שיהיה מי שיבדוק אותן עבור המבוטח באופן יסודי.

גם במקרים אלו מומלץ להיעזר בסוכן ביטוח שמיומן בבניית תמהילים ביטוחיים לתיירים, ויוכל לתת למבוטח ולבני משפחתו סיוע בהתאמת פוליסה באופן הטוב ביותר והמשתלם ביותר למבוטח.

לסיכום,

אף אחד לא היה רוצה למצוא את עצמו בארץ זרה מבלי לדעת לאן לפנות לצורך מתן טיפול רפואי בשעת הצורך. האפשרות לקבל מענה זמין ומהיר בשפה שמובנת לתייר בכל אחד מבתי החולים, קופות החולים ומוקדי הרפואה בישראל מאפשרת לתייר גם ליהנות משהותו בישראל וגם להרגיש בטוח, שכן אם יצטרך לקבל טיפול, יש לו כתובת ומענה בכל עת.

פרט לכך, גם עלויות הטיפולים עלולות להכביד על התייר, שכן אפילו פציעה קלה שדורשת תפרים או חבישה עלולה לעלות לו הרבה מאוד כסף ביחס למה שהיה משלם, אם בכלל, כשברשותו פוליסת ביטוח בריאות לתיירים.

כמו כן, במסגרת ביטוח בריאות לתיירים ניתן לרכוש הרחבות שמותאמות לתייר באופן אישי, לגיל, לאופי הפעילות ולצרכים שלו, כך שהוא יכול להיות שקט ורגוע, ולנצל את שהותו בישראל בצורה הטובה ביותר.

יחד עם זאת, קיימת חשיבות רבה לאבחנה בין התשלומים השונים והכיסויים השונים שמציעה כל פוליסת ביטוח, שכן הפוליסות נבדלות זו מזו בקריטריונים שונים, לרבות סוג הכיסויים, גובה ההשתתפות העצמית, משך הפוליסה ועוד.

מסיבה זו כדאי תמיד להתייעץ עם סוכן ביטוח שמתמחה בביטוחי בריאות לתיירים, ויכול לסייע בבניית פוליסה שמתאימה למבוטח, כך שלא ישלם עבור כיסויים מיותרים, אך עדיין יקבל כיסוי מתאים.

שאלון קצר לבדיקת זכאות להזולה בביטוח הבריאות שלך
בדקו כמה כסף תוכלו לחסוך בחודש בעליות ביטוח הבריאות שלכם
אני גבר
אני אישה
דילוג לתוכן