פורטל הביטוחים הגדול בישראל
• כל מה שצריך לדעת על ביטוח •
ביטוח נסיעות לחול לחולי אפילפסיה

ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה מכסה כל מצב רציני שמתעורר אצל חולי אפילפסיה במהלך שהותם בחו”ל, ומאפשר למבוטחים לקבל את הגנת הביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה.

אם יש לכם אפילפסיה ואתם מתכננים לטוס לחו”ל, כדאי שתבינו מה מציעה לכם פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה. עלויות הטיפולים הרפואיים בחו”ל עשויים להיות יקרים מאוד, ולכן חשוב לוודא שפוליסת הביטוח שלכם תכסה את כל האירועים הקשורים למחלתכם.

כדי לתכנן היטב את הטיול, מדריך זה מציג את השלבים המתאימים ואת המידע השלם והמקיף על בטוח נסיעות לחו”ל לחלי אפילפסיה, והאופן בו חברות הביטוח מתייחסות למועמדים לביטוח שסובלים מהמחלה, או ממחלות סרטן ולב.

מהם המרכיבים העיקרים של ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה?

ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה כוללות כיסוי רחב, שבין היתר כולל את המרכיבים העיקריים הבאים:

שאלון קצר לבדיקת זכאות להזולה בביטוח הבריאות שלך
בדקו כמה כסף תוכלו לחסוך בחודש בעליות ביטוח הבריאות שלכם
18-28
29-44
45-69
70+

הוצאות רפואיות

חברת הביטוח משפה את המבוטח בגין הוצאות רפואיות שנגרמו לו במהלך השהייה בחו”ל, כמו למשל: טיפול חירום; רכישת תרופות; ייעוץ וטיפול רפואי.

הוצאות אשפוז

בכפוף לתנאי פוליסת ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה, חברת הביטוח משפה את המבוטח או משלמת לבית החולים תשלום על ההוצאות הבאות:

  • אשפוז בחו”ל;
  • תשלום על טיפול נמרץ;
  • תשלום שכר המנתח;
  • בדיקות מעבדה;
  • בדיקות הדמיה;

חילוץ ופינוי לבית חולים בחו”ל והארכת השהות

חברת הביטוח משפה את המבוטח בגין הוצאות פינוי או חילוץ רפואי ממקום האירוע לבית החולים, בליווי של צוות רפואי.

המבוטח יקבל שיפוי על הוצאות סבירות הכרוכות גם בשהות נוספת בבית מלון בחו”ל, מעבר לתקופת הביטוח, בכפוף להגשת חוות דעת רפואית כתובה של מוסד רפואי מוכר או רופא מוסמך שמצהירים שהשהות הנוספת הכרחית לביטחון חיי המבוטח.

המשך אשפוז בבית חולים בארץ

חברת הביטוח מכסה הוצאות אשפוז חיוניות באופן סביר שהמבוטח נדרש לשלם, בפרק זמן של חודשיים מיום החזרה לארץ, לאחר אירוע רפואי שהתרחש בחו”ל ומכוסה במסגרת פוליסת ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה.

הסייגים להשתתפות חברת הביטוח בהוצאות רפואיות אלו הן שההתחייבות הכוללת של חברת הביטוח אינה עולה על סכומי הביטוח הנוגעים להוצאות אשפוז כפי שמפורט ברשימת הכיסויים בפוליסה; ושההוצאות אינן מכוסות במסגרת “סל הבריאות” בחוק הבריאות הממלכתי.

השבת הוצאות בכל מקרה של ביטול הטיסה או קיצור השהות בחו”ל

חברת הביטוח משפה את המבוטח בגין הוצאות שנובעות מביטול הטיסה כתוצאה ממצב רפואי או מקיצור השהות בחו”ל בשל אירוע שקשור למחלה.

פיצוי למקרה נכות או מוות

במקרה שלמבוטח נגרמה נכות צמיתה או במקרה של פטירתו, חרת הביטוח תפצה את המבוטח או בני משפחתו בהתאם לאחוזים שמפורטים בפוליסת ביטוח נסיעות לחלי אפילפסיה. במקרה של מוות, החברה תשלם למנהל העזבון או ליורשים את ההוצאות של הטסת הגופה לארץ.

למה ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה עולה יותר?

חברות ביטוח נוטות להיות מודאגות מאפשרויות תביעות של מבוטחים, מכיוון שאלו העלויות שהן נדרשות לשלם. ברוב המקרים, תביעות ביטוחי נסיעות נוגעות לטיסות שבוטלו או טיפולים רפואיים בחו”ל, וחברות ביטוח מנסות להעריך באיזו תדירות צפויות תביעות אלה להיות מוגשות, ומהו גובה התשלום שיהיה צורך לשלם למבוטחים.

לחולי אפילפסיה יש סיכוי גבוה יותר לתרחישי רפואיים שיגרמו להם לבטל את הטיסה או להזדקק לקבלת טיפול רפואי בחו”ל, מה שאומר שהם נוטים יותר להגיש תביעות. בהתחשב בכך, חברת הביטוח תגבה מהמבוטח תשלום גבוה יותר על מנת לספק את הכיסוי הדרוש.

איזה שאלות חברת ביטוח שואלת חולי אפילפסיה לפני רכישת ביטוח נסיעות לחו”ל?

במהלך הגשת בקשה לרכישת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה, על החולי להצהיר על מחלתם, מכיוון שהיא נחשבת ל”מצב רפואי שקיים מראש”. לאחר מכן, חברת הביטוח תשאל את המועמדים לביטוח מספר שאלות שנוגעות למצבם הרפואי לפני שתוצע להם הצעת מחיר השאלות עשויות לכלול:

  1. האם אתה נוטה לאבד את ההכרה במהלך התקף?
  2. כמה התקפים היו לך במהלך מחצית השנה האחרונה?
  3. כמה טיפולי אפילפסיה קיבלת בבית חולים במהלך השנה האחרונה?
  4. כמה סוגי תרופות נרשמו לך לטיפול באפילפסיה?
  5. מתי התרחש ההתקף הראשון שלך?
  6. האם האפילפסיה נגרמה כתוצאה ממצב רפואי אחר, למשל גידול במוח?

איך מתאימים פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה?

בבחירת הפוליסה המתאימה, חולי אפילפסיה מתבקשים לשקול את מכלול ההיבטים הגדולים והקטנים ולבחור פוליסה שמתאימה למצבם הרפואי ומטרת הטיסה. חברת הביטוח עשויה להציע מגוון פוליסות ביטוח שונות שמותאמות למטרות שונות, בעלויות שונות, כמו למשל:

  • שהות עסקית בחו”ל
  • טיול תרמילים
  • חופשה שמאופיינת בספורט אקסטרים
  • טיסה לחופשת גלישה
  • חופשה של מבוטח שאינו טס לחו”ל בתדירות גבוהה.

האם הבחירה ביעד החופשה תשפיע על מחיר הביטוח?

אם אתם זקוקים לקבלת טיפול רפואי חירום במהלך החופשה, העלויות הכרוכות בטיפול עשויות להשתנות באופן משמעותי בהתאם למדינה בה אתם שוהים ומקבלים את הטיפול. מסיבה זו, מומלץ תמיד ליידע את חברת הביטוח על היעד המדויק של הטיסה.

אם המבוטח מצהיר על מידע כללי בלבד שאינו ספציפי, כגון “אירופה”, חברת הביטוח תיקח בחשבן את העלות הפוטנציאלית הגבוהה ביותר באזור זה. חשוב גם להבין שאזורים מסוימים מחוץ לאירופה יקרים במיוחד.

לדוגמא:

ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה, שמותאם לשהות בארצות הברית, עשוי לעלות יותר באופן משמעותי בהשוואה לטיסה לאירופה.

חופשות על ספינות שייט מאופיינות גם הן בעלויות פוטנציאליות גבוהות מאוד מבחינת הביטוח, מכיוון שצוותי הרפואה בסיפון בדרך כלל אינם בקיאים בהתמודדות עם הבעיות הבריאותיות החמורות יותר, כך שיתכן שיהיה עליהם להטיס אנשים לבית החולים הקרוב.

כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל?

ראשית, חשוב להבין שחולי אפילפסיה שטסים לחו”ל, אינם יכולים להרשות לעצמם לוותר על רכישת פוליסה מתאימה, ללא קשר לשאלה כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל רגיל, או פוליסה מיוחדת לחולי אפילפסיה.

תפקיד ביטוח הנסיעות הוא הגנה כלכלית במהלך החופשה, והבטחה שלא יהיה מצב בו המבוטח יזדקק לטיפול רפואי ולא יוכל לקבל אותו בשל העלות הגבוהה. האמת היא שפוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה מבטיחה חופשה רגועה ומהנה.

 

איך מחשבים עלות ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה?

האופן שבו חברת הביטוח מחשבת עלות פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה מורכב מהשיקולים הבאים:

  1. עלות פוליסה בסיסית של ביטוח נסיעות לחו”ל מחושבת ברוב המקרים בהתאם לתשלום יומי בשיעור של 2-2.5 $ ליום.
  2. כיסויים מיוחדים שמתווספים לכיסוי הבסיסי כוללים תשלום יומי, בהתאם לסוג הכיסוי.
  3. כיסוי בסיסי מכסה טיסת חירום רפואית חזרה לארץ במקרה הצורך; הוצאות חירום רפואיות; וכיסויים נוספים.

חולי אפילפסיה שונים ביטוח נסיעות לחו”ל יכולים להפעיל את הפוליסה במקרה הצורך עם התקשרות לסוכנות הביטוח דרכה נרכש הביטוח ולבקש סיוע בהפעלת הפוליסה.

האם אפשר לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל לאחר היציאה מהארץ?

במקרה שחולי אפילפסיה שטסים לחו”ל שכחו להצטייד בפוליסת ביטוח נסיעות מתאימה למצבם, ניתן לפנות חברת הביטוח בצ’ט או בטלפון, להסביר את חשיבות הביטוח בשל המצב הרפואי, ולבדוק אם קיימת מוכנות מצד חברת הביטוח להנפיק ביטוח נסיעות לחו”ל לאחר היציאה מהארץ. במקרים רבים, חברת הביטוח תסכים לבקשה, במיוחד אם המבוטח רכש בחברה זו ביטוחים בעבר.

במקרה של סירוב, ניתן לפנות לסוכנות הביטוח שהמבוטח רכש דרכה ביטוחים רפואיים שונים ולבקשת את הסיוע שלו. נציגי הסוכנות יפנו בשם המבוטח לחברת הביטוח, יבהירו את ההיכרות ארוכת השנים איתו ויתכן שאף יערבו לכנות הבקשה ויבטיחו שאין זה ניסיון שאינו הולם מצד המבוטח לרכוש ביטוח נסיעות בדיעבד.

מומלץ שלא לוותר על ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה

מומלץ שלא לוותר על רכישת פוליסה מתאימה של ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה, גם אם נתקלים בסירוב מצד חברת הביטוח. חשוב עוד יותר לרכוש את הפוליסה שתואמת את המצב הבריאותי, במיוחד אם השהות בחו”ל כרוכה ברכישת ביטוח שמציע היקף גדול יותר של כיסוי.

פשוט כדאי להתעקש ולפתור את הנושא של קניית פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לאחר היציאה מהארץ, על הצד הטוב ביותר.

עכשיו בואו נדבר רגע על ביטוח נסיעות לחולי סרטן

שכיחות הסרטן עולה, והשינויים הלא בריאים באורח החיים, כמו גם שלל גורמים אחים, אחראים לעליה זו. חלק גדול מהאוכלוסייה מושפע ממחלה איומה זו והנתונים צפויים לעלות. היום, אם חולה סרטן מעוניין לטוס לחו”ל, האם הוא יכול לרכוש ביטוח מתאים? מטבע הדברים, התשובה היא כן.

אבל האם רכישת ביטוח נסיעות לחולי סרטן קלה כמו רכישת ביטוח נסיעות עבור אדם ללא היסטוריה של המחלה? התשובה היא כנראה לא. רכישת ביטוח נסיעות לחולים עם מחלה קימת כמו סרטן אינה תהליך קל, מכיוון שחברות ביטוח רבות דוחות את הכיסוי, והסיבה די ברורה.

מבקש ביטוח עם מחלת סרטן פעילה או אפילו מועמד לביטוח שנמצא בהפוגה מהסרטן, הוא מועמד בקטגוריית הסיכון הגבוהה של מבקשי ביטוחים. ההסתברות לתביעת הכיסוי גבוהה למדי ורוב חברות הביטוח מוצאות גורם זה כמדאיג.

אבל החדשות הטובות הן שיש חברות ביטוח יוצאות מן הכלל

יש חברות ביטוח שמתמחות בפוליסות ביטוח נסיעות לחולי סרטן, ובניגוד לחברות ביטוח אחרות, הן מציעות כיסוי ביטוחי לסרטן או למצבים רפואיים אחרים שקיימים. יחד עם זאת, בשל הכיסוי הנוסף המוצע, וההסתברות לסיכון הגבוה, הפרמיות גבוהות יותר מההטבות שמגיעות עם ביטוח נסיעות רגיל.

האפשרות הטובה ביותר של חולי סרטן שמבקשים לרכוש ביטוח נסיעות היא להיות פתוחים וכנים לחלוטין עם נציגי חברת הביטוח, ולספק פרטים עובדתיים במהלך רכישת פוליסת ביטוח נסיעות לחולי סרטן.

במהלך מסירת הפרטים, יש להיות ברורים ותמציתיים, ולהציג את התיעוד הרפואי ומידע אחר שנוגע להיסטוריה הרפואית ולתרחיש הנוכחי. חולי סרטן שנמצאים במצב של הפוגה, מתבקשים לעבור בדיקה יסודית על ידי הרופא שלהם לאיתור תיעוד למצבם הרפואי המדויק, ופרטים רלוונטיים אחרים.

התנהלות זו מסייעת בטווח הרחוק ליידוע חברת הביטוח על כל מה שקשור לטיפול וכמה זמן המבוטח נמצא בהפוגה, מה שמשפיע ישירות גם על הפרמיות, שכן הפרמיות שיש לשלם משתנות בהתאם למצב הבריאותי של המבוטח בעבר ובהווה.

וזה עוד לא הכול

ברכישת פוליסה מתאימה של ביטוח נסיעות, יש לציין את היעד המתוכנן של הטיול, מכיוון שהוא משפיע על תנאי הפוליסה. בחלק מהמקומות בעולם עלויות הטיפולים הרפואיים גבוהות למדי, ואם הנסיעה היא לצורך קבלת טיפול או חופשת הבראה, על מבקש הביטוח לציין את המקומות בהם ישהה במהלך החופשה.

יעדי החופשה עשויים להשפיע על פרמיית הכיסוי באופן כלשהו, מכיוון שעלות הטיפול, היעד ומשך השהייה המתוכנן הם גורמים חשובים בכיסוי ביטוח נסיעות לחולי סרטן.

מה בנוגע לפוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב?

ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב כולל כיסוי להפרעות קצב, התקפי לב וכולסטרול גבוה, וחשוב למצוא את הביטוח המתאים אצל חברת ביטוח שתהיה מוכנה לבטח חולי לב שטסים לחו”ל, גם אם יש להם תסמינים או שהם ממתינים לניתוח.

בחירת פוליסה מתאימה צריכה לכלול את התנאים הבאים:

  • כיסוי למגוון רחב של מצבי לב.
  • קו סיוע רפואי מסביב לשעון.
  • כיסוי למגוון הוצאות חירום רפואיות.
  • כיסוי לאשפוז בבית חולים.
  • השתתפות בכיסוי תכולה אישית.

חשוב לבחור בתבונה את יעד הטיסה לחו”ל ולתכנן את מסלול הטיול בקפדנות כדי להפחית את הסיכונים הפוטנציאליים. מומלץ להתייעץ עם הרופא על מנת לבדוק אם קיימת בדיקה כלשהי שעשויה להיות נחוצה לפני הטיסה, כדי לאשר שמצב הלב יציב, ולוודא שלא קיימים תסמינים חדשים ושהמועמד לביטוח כשיר לטיסה.

ככל שהמועמד לביטוח יספק לחברת הביטוח יותר פרטים כנים ואמיתיים על מצבו הבריאותי, כך גדלים הסיכויים שחברת הביטוח תסכים להציע לו פוליסה מתאימה של ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב.

מה כוללות הרחבות של ביטוח נסיעות לחולים במחלות מורכבות?

פוליסות ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה או לחולי לב או סרטן ניתנות להרחבה באמצעות הוספת כיסויים משלימים שמותאמים לצרכים הבריאותיים של המבוטחים, כולל כיסוי לרכוש, בתמורה לתוספת תשלום. ההרחבות כוללות:

  • רעידת אדמה
  • הריון ולידה
  • אובדן או גניבת מצלמה דיגיטלית
  • אובדת או גניבת מצלמת וידיאו
  • אובדן או גניבת מחשב נייד
  • אובדן ימי עבודה בגין מצב בריאותי במהלך השהות בחו”ל.

בשורה התחתונה, מתי חברת ביטוח מסכימה לבטח חולים במחלות מורכבות?

אנשים שסובלים מבעיות רפואיות מורכבות כמו למשל אפילפסיה, מחלות לב או סרטן יכולים לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל, אם לא היו מאושפזים בבית חולים בשלושת החודשים האחרונים לפני הטיסה.

במקרים רבים, חברות ביטוח מאשרות ביטוח נסיעות לחולים גם אם אושפזו במהלך שלושת החודשים האחרונים לפני הטיסה, אם בדיקת המסמכים הרפואיים הרלוונטיים כוללת אישור כתוב של רופא מומחה שמאשר שאין מניעה שהמבוטח יטוס לחו”ל.

כל מקרה נבדק באופן אישי, וייעוץ של סוכנות ביטוח יסייע לכם למצוא את הפתרון הביטוחי המתאים ביותר למצבכם הרפואי.

שאלון קצר לבדיקת זכאות להזולה בביטוח הבריאות שלך
בדקו כמה כסף תוכלו לחסוך בחודש בעליות ביטוח הבריאות שלכם
אני גבר
אני אישה
דילוג לתוכן