ביטוח נסיעות לחו"ל לחולי לב

- מהם המאפיינים של ביטוח נסיעות לחו"ל לחולי לב?
- כמה עולה ביטוח נסיעות לחו"ל?
- האם אפשר למצוא ביטוח נסיעות מוזל לחולי לב?
- איזה אפשרויות יש לרכישת פוליסות ביטוח נסיעות לחולים?
- . הגדרת מצב רפואי קיים
- . דרישות ביטוח נסיעות לכיסוי מצבים רפואיים קיימים מראש
- 3. מה לא נכלל בכיסוי ביטוח נסיעות לחולים במצבים רפואיים שקיימים מראש?
- למה חולי לב זקוקים לביטוח נסיעות מיוחד?
- למה לרכוש ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה?
- מה חברת ביטוח בודקת לפני שהיא מנפיקה ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה?
- האם יש צורך לדווח לחברת הביטוח על מצב רפואי שהיה קיים לפני שלוש שנים?
- מה לגבי ביטוח נסיעות לחולי סרטן?
- בשורה התחתונה, כנות היא הפוליסה הטובה ביותר בכל הנוגע לרכישת ביטוח נסיעות לחולים
חולי לב מוגדרים על ידי חברות ביטוח כמבוטחים שזקוקים לביטוח נסיעות ייחודי שמתאים למצבם הבריאותי. ברוב המקרים, חברות הביטוח מבקשות מהמבוטחים שמבקשים לרכוש ביטוח נסיעות, מקבץ מסמכים רפואיים ואישורים רלוונטיים כדי להבין את מצבם הרפואי, לפני שהן מרכיבות פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב.
להבדיל מביטוח נסיעות רגיל, שמותאם לאנשים ללא חריגות רפואיות מיוחדות, ועד לגיל 75, ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב שונה לחלוטין. הסיכונים אותם נוטלת חברת הביטוח בהנפקת פוליסה מתאימה, צריכה לכסות תרחישים רפואיים מיוחדים, וחברות הביטוח מגדילות בהתאם את מכלול השירותים הרפואיים אשר מותאמים למאפיינים הבריאותיים של המועמד לביטוח.
גם סעיף ‘הרחבת ביטוח לכיסוי מצב קיים’, בפוליסת ביטוח נסיעות רגילה, אינה מתאימה למצב הבריאותי של חולי לב או חולים במחלות מורכבות אחרות.
במאמר זה נסביר את כל מה שצריך לדעת על ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב, ונתמקד בעיקר, אך לא רק, בנושאים הבאים:
- מאפייני ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב
- כמה עולה ביטוח נסיעות לחולי לחולי לב?
- האם אפשר למצוא ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב?
- ביטוח נסיעות לחולים
- הגדרת מצב רפואי קיים
- דרישות ביטוח נסיעות לכיסוי מצבים רפואיים קיימים מראש
- מה לא נכלל בכיסוי ביטוח נסיעות לחולים במצבים רפואיים שקיימים מראש?
- ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי אפילפסיה
- מה חברת ביטוח בודקת לפני שהיא מנפיקה ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה?
- ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי סרטן.
- האם יש צורך לדווח לחברת הביטוח על מצב רפואי שהיה קיים לפני שלוש שנים?
- סיכום
מהם המאפיינים של ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב?
פוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב כוללת חריגים כלליים ומיוחדים. החריגים הכלליים נוגעים להעדר כיסוי בפגיעה עצמית, והחריגים המיוחדים נוגעים לטיפולים מיוחדים שזמינים במסגרת הביטוח, או לחריג אישי שמוגדר כתוצאה של מילוי הפרטים האישיים של המבוטח.
חולי לב יכולים לרכוש פוליסות ביטוח נסיעות מיוחדות שבמסגרתן הם מקבלים כיסוי שתואם את מצבם הבריאותי. חשוב להבין שתקרת הביטוח עולה, והכיסויים כוללים בעיקר:
- כיסוי מלא לטיסה רפואית.
- כיסויים לטיפולים כירורגיים בחו”ל.
- עזרים רפואיים אם הם אובדים או נפגעים.
- כיסוי לרכישת תרופות פרטניות.
- כיסוי להחמרת המצב הבריאותי של המבוטח.
- ביטול טיסה בשל מצב בריאותי.
- וכיסויים אחרים שמותאמים אישית למצבו הבריאותי של המבוטח.
אלו הם כיסויים ביטוחיים חשובים שמאפשרים לחולי לב לטוס לחו”ל בשקט נפשי ללא צורך לחפש מקורות מימון לעלויות רפואיות פתאומיות שעלולות להיות יקרות בחו”ל.
כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל?
בספטמבר 2017 נכנסו לתוקף הוראות שנוגעות לביטוח נסיעות לחו”ל, שמפרטות את התעריפים המקסימליים לכיסויים עיקריים בפוליסות נסיעות לחו”ל, בחלוקה מבוססת גיל.
היות וכל חברת ביטוח רשאית לגבות תעריפים בהתאם לטווח המחירים המקסימליים, אין תשובה אחת מדויקת לשאלה כמה עולה ביטוח נסיעות לחו”ל, והמחירים יכולים לנוע בין 2.07 $ ליום, לבין 3.94 $ ליום.
היבטים שונים משפיעים על מחירי ביטוחי נסיעות וכוללים:
- יעד הנסיעה;
- גיל המועמד לביטוח;
- הרקע הרפואי שלו;
- הרחבות היריון;
- והיבטים שונים שמשפיעים על מחירי הפוליסות השונות.
הפיקוח על הביטוח פרסם את התעריפים המאושרים לביטוחי נסיעות שחברות הביטוח רשאיות לגבות ממבוטחיהן, אבל יש להבין שאלו הם תעריפי מקסימום, ובמציאות, ניתן למצוא אצל חברות ביטוח רבות, תעריפים מוזלים הרבה יותר.
האם אפשר למצוא ביטוח נסיעות מוזל לחולי לב?
חשוב לזכור שפוליסת ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב מורכבת מתנאים מיוחדים וחברת הביטוח לוקחת על עצמה סיכון מוגבר לכיסוי תביעות אפשריות, כשהיא מבטחת חולי לב. האמת היא שעבור מצבים רפואיים רבים, כמו למשל מחלות לב, אפילפסיה, סרטן, או מחלות מורכבות אחרות, החולים יתקשו למצוא כיסוי ביטוחי זול.
יחד עם זאת, כדאי להבין גם שהביטוח הזול ביותר אינו תמיד הטוב ביותר. חברות ביטוח צריכות להציע רמת כיסוי טובה למצב רפואי קיים, ועם ביטוח מוזל, יתכן שלא ניתן יהיה לספק את הכיסוי הדרוש.
לכל אדם מגיע ביטוח הוגן ולכן חברות ביטוח יצרו פוליסות ביטוח נסיעות לחולים, שמתאימות לאנשים עם צרכים ספציפיים, על מנת להציע את הכיסויים המתאימים ביותר, בשיעורים הטובים ביותר.
איזה אפשרויות יש לרכישת פוליסות ביטוח נסיעות לחולים?
לאנשים עם מחלות מורכבות או כרוניות, שמבקשים לטוס לחו”ל, מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח נסיעות שמתאימה למצבם, ומציעה אפילו יותר מהכיסויים המוצעים למטיילים ממוצעים.
בין אם המצב הרפואי פשוט כמו ברך מודלקת ובין אם מצב הבריאותי חמור כמו סרטן, בעיה רפואית יכולה להרוס את החופשה ולגרום לאובדן כל הכסף שהושקע בטיול, אלא אם כן רוכשים ביטוח נסיעות לחולים.
אבל איך מוצאים ביטוח נסיעות מתאים למצב רפואי קיים? ואיך יודעים בוודאות שהכיסוי מתאים? הנה שלושה היבטים שצריך לחפש כשקונים ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב או לחולים במחלות מורכבות אחרות:
. הגדרת מצב רפואי קיים
ההנחה הנפוצה היא שמצב רפואי קיים מראש פירושו כל מצב רפואי שמטופל בזמן רכישת ביטוח נסיעות. אלא שההגדרה רחבה הרבה יותר וכוללת:
- פציעה, מחלה או מצב רפואי שקיים בפרק הזמן של 120 הימים שלפני רכישת ביטוח הנסיעות, וכולל את תאריך רכישת הפוליסה.
- מצב רפואי שהוביל אדם לקבל בדיקה רפואית, אבחנה, או טיפול רפואי.
- תסמינים שהוצגו.
- צורך בנטילת תרופות שנקבעו על ידי רופא.
יש להבין שהמחלה, הפציעה או המצב הרפואי אינם צריכים להיות מאובחנים באופן רשמי כדי להיחשב כמצב רפואי קיים.
. דרישות ביטוח נסיעות לכיסוי מצבים רפואיים קיימים מראש
אנשים שמתמודדים עם מצב רפואי שקיים מראש, עדיין יכולים לרכוש ביטוח נסיעות לחולים, ועדיין יכולים לטוס לחו”ל.
כל מה שהם צריכים זה לקרוא את מסמכי פוליסת הביטוח שהם בוחרים בקפדנות, על מנת לוודא שהם עומדים בכל הדרישות של חברת הביטוח. עדיף שלא להניח הנחות, כי לקצר את החופשה וחזור הביתה חולים יותר, הוא מצב עגום, ואין צורך להחמיר אותו על ידי תשלום שלא לצורך של אלפי שקלים, אותם ניתן להשקיע בטיול הבא.
3. מה לא נכלל בכיסוי ביטוח נסיעות לחולים במצבים רפואיים שקיימים מראש?
בעוד שרוב המצבים הרפואיים הקיימים מראש מכוסים בביטוח נסיעות לחולים, קיימים כמה חריגים. הפרעות בריאות נפשיות ועצבניות, והריונות רגילים, אינם מכוסים, למשל. אם אתם מבקשים לוודא שמצבכם הבריאותי הספציפי מכוסה, התייעצו עם מומחה ביטוח לפני שתרכשו ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב או לכל מצב רפואי אחר.
למה חולי לב זקוקים לביטוח נסיעות מיוחד?
גם חולי לב שמצבם הרפואי בשליטה והם מרגישים טוב, צריכים לרכוש פוליסת נסיעות מיוחדת של שמתאימה למצבם הבריאותי, כי מחלות אלו עשויות להיות בלתי צפויות. חלק משמחת החופשה היא הכרת מקומות חדשים וחוויות חדשות, אבל עם מחלות לב, חיוני לקחת בחשבון את ההשפעה שעלולה היות למחלה על הבריאות.
כאן נכנס לתמונה ביטוח נסיעות לחו”ל לחולי לב. פוליסת ביטוח נסיעות מותאמת אישית מכסה את כל המצבים שקשורים ללב ולמחזור הדם, כך שלא יהיו הפתעות שליליות של עלויות טיפולים רפואיים פתאומיים או מצבי חירום במהלך השהות בחו”ל.
ללא ביטוח מתאים, שהות ממושכת בבית חולים בחו”ל עשויה להיות יקרה להפליא, ויהיה צורך גם לממן הסדרי נסיעות אלטרנטיביים על מנת לשוב לארץ מוקדם מהצפוי.
למה לרכוש ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה?
חולי אפילפסיה שמבקשים לטוס לחו”ל, צריכים להצטייד בפוליסת ביטוח מתאימה, לכיסוי מצבים רפואיים מיוחדים במהלך שהייתם בחו”ל. כך, למשל, יתכן שהם יחוו התקפי פרכוסים, או סיבוכים שקשורים לאפילפסיה, ושעלולים להיות טראומטיים. ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה מבטיח גישה לסיוע רפואי במהלך החופשה, כמו גם כיסוי הוצאות רפואיות בחו”ל שעשויות להיות יקרות. כלומר, עם הביטוח הנכון, אין צורך לדאוג מפני שום מצב בריאותי, ואפשר להיות רגועים בידיעה שבכפוף לתנאי הפוליסה, חברת הביטוח תדאג להוצאות כמו:
- ביטול טיסה.
הוצאות רפואיות למצבי חירום. - טיסה חזרה לארץ במידת הצורך.
- כיסוי רכישת תרופות.
- אובדן מטען או אובדן תרופות.
מה חברת ביטוח בודקת לפני שהיא מנפיקה ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה?
נציגי חברת הביטוח יבקשו לבדוק את המצב הבריאותי של המועמד לביטוח והתשובות שיתקבלו יסייעו להם לקבוע את מצבו הבריאותי הנוכחי ואת רמת הכיסוי הדרושה להרכבת פוליסת ביטוח נסיעות לחולי אפילפסיה, בהתאמה אישית.
- האם מתרחש אובדן הכרה במהלך התקף?
- כמה התקפי שגרמו לאובדן הכרה התרחשו בחודש האחרון?
- כמה התקפים שגרמו לאובדן הכרה התרחשו במחצית השנה האחרונה?
- כמה אשפוזים לא מתוכננים לטיפול באפילפסיה או בהתקפים היו במהלך השנה האחרונה?
- כמה סוגי תרופות המועמד לביטוח נוטל לטיפול באפילפסיה או בהתקפים?
- מתי היה ההתקף הראשון?
- האם האפילפסיה נגרמה כתוצאה ממצב רפואי אחר?
האם יש צורך לדווח לחברת הביטוח על מצב רפואי שהיה קיים לפני שלוש שנים?
זה תלוי. חברות ביטוח מתייחסות למצבים רפואיים שונים שהיו קיימים לפני מספר שנים אצל מועמדים לביטוח, באופן שונה.
כך, לדוגמא, חברת הביטוח אחת עשויה לדרוש מהמועמד לביטוח להצהיר אם אובחן במצבים רפואיים שכרוכים בנטילת תרופות בחמש השנים האחרונות, בעוד שחברת ביטוח אחרת תבקש מהמועמד לביטוח להצהיר את אותה הצהרה לגבי השנתיים האחרונות.
חשוב לזכור שחברות ביטוח מגדירות מצב רפואי כמצב שכרוך במפגשים עם רופאים ונטילת תרופות; כך שאם המועמד לביטוח התאושש מניתוח לפני עשר שנים, אבל עדיין נוטל תרופות, כנראה שיהיה עליו להצהיר על הניתוח שעבר.
מה לגבי ביטוח נסיעות לחולי סרטן?
ביטוח נסיעות לחולי סרטן מכסה מגוון מצבים רפואיים שנוגעים למחלת הסרטן של המועמדים לביטוח ומאפשר להם לטוס לחו”ל גם אם הם מקבלים טיפולים בזמן רכישת הפוליסה.
עם הביטוח המתאים, חולי סרטן יכולים להימנע מהוצאות כספיות גבוהות במקרה של מצב רפואי חירם במהלך שהייתם בחו”ל, והם יכולים לרכוש ביטוח ייעודי למצבם, בעלות גבוהה יותר מעלות ביטוח נסיעות רגילה, בשל הסיכונים שחברת הביטוח לוקחת, אבל עם כיסויים ייחודיים רלוונטיים לחולי סרטן.
כך, למשל, הכיסויים הייחודיים העיקריים בפוליסת ביטוח נסיעות לחולי סרטן כוללים: טיפולים בעקבות החמרה במצב הרפואי; גבול אחריות מרבי מוגדל לקבלת טיפולים רפואיים; וטיסת חירום לארץ לשם המשך טיפולים בעקבות החמרה במצב הרפואי.
בשורה התחתונה, כנות היא הפוליסה הטובה ביותר בכל הנוגע לרכישת ביטוח נסיעות לחולים
ענף הביטוח קשוח עם אנשים שיש להם מצבים רפואיים, במיוחד בביטוח נסיעות, מכיוון שמצב רפואי פירושו עלויות גבוהות יותר. זהו מצב מתסכל, מכיוון שנוסעים כנים מצהירים על כל פרט רפואי ועדיין עומדים לרוב מול פרמיות גבוהות לכיסוי עלויות רפואיות אפשריות.
לכן, אנשים רבים מתפתים לשמור על מידע רפואי בסוד ולא להצהיר על מצבים רפואיים במהלך רכישת ביטוח נסיעות. יחד עם זאת, אם מתעוררת תביעה וחברת הביטוח מגלה את המצב במהלך בירור התביעה, זכויות המבוטח שלא יידע את חברת הביטוח על מצבו הרפואי האמיתי עשויות להישלל, בטענה כי המבוטח לא היה כנה לחלוטין כשרכש את הביטוח.
חברת הביטוח הנכונה ממנה כדאי לרכוש ביטוח נסיעות לחו”ל לחולים תלויה בנסיבות האישיות. קיימים מצבים בריאותיים רבים שמצריכים הצהרת מבוטחים שרוכשים ביטוח נסיעות, ולחברות ביטוח שונות עשויות להיות הגדרות שונות של מצבים בריאותיים.
לכן חשוב להקפיד לקרוא את מסמכי הפוליסה ביסודיות לפני שמקבלים החלטה, ולהתייעץ עם סוכנות לביטוח למציאת חברת הביטוח הנכונה שתציע את פוליסת הביטוח המתאימה.