פורטל הביטוחים הגדול בישראל
• כל מה שצריך לדעת על ביטוח •

תוכן עניינים

קרן השתלמות יכולה להיות מקפצה לרכישה של משהו גדול שחיכיתם הרבה זמן כדי לקנות אותו, לשדרוג הרכב ועוד. מאחר וזו קרן חיסכון לטווח יחסית קצר, שש שנים בלבד, אתם צריכים להתנהג כמו בסרט מהיר ועצבני – ללחוץ חזק על דוושת הגז ולא להרפות עד הסוף. לא לפחד ממסלולים של סיכון גבוה, ולא להתחיל לשנות אפיקי השקעה כי מישהו זרק לכם משהו. מצד שני, גם לא להתעלם או לשכוח מהקרן, ולא לחשוב שהיא צריכה להתנהל ללא המעורבות שלכם. אם אתם רוצים לצאת מורווחים ובגדול, זה צריך להיות קצר, אבל זה חייב להיות אש. למעשה, אתם יכולים להרוויח בשש שנים של חיסכון במסלול סיכון גבוה בקרן השתלמות אלטשולר שחם (לדוגמא, זו יכולה להיות גם קרן השתלמות אחרת) יותר מאשר בחיסכון רגיל של עשר שנים.  אז מה הן הטעויות שכולנו עושים, כשאנחנו בוחרים להשקיע בקרן השתלמות אלטשולר שחם?
איך להימנע מטעויות כשמפקידים לקרן השתלמות?

בוחרים קרן השתלמות לפי הפרסומות בטלוויזיה

רובנו בוחרים קרן השתלמות של אלטשולר שחם רק בגלל שהיא מפורסמת, או בגלל שראינו עבורה פרסום במדיות השונות. האם זה נכון להשקיע בקרן השתלמות ספציפית רק בגלל שהיא מוכרת? כן ולא. מצד אחד, קרן השתלמות אלטשולר שחם היא בהחלט קרן טובה שניתן להפיק ממנה רווחים נאים, בניהול נכון. מצד שני, לבחור קרן השתלמות רק על סמך זה שמנהליה החליטו להשקיע בפרסום – זה לא מקצועי. 

תחשבו על זה שכל חברת השקעות יכולה לפנות תקציב נכבד לפרסום, ואין לזה באמת קשר לטיב הקרן. לכן, בחירה של קרן השתלמות שמבוססת רק על מה שאתם רואים או שומעים באינטרנט, טלוויזיה או רדיו, זו פעולה שגויה שעלולה להביא אתכם להפסדים.  

 

לא מתייעצים עם יועץ פיננסי

 אם לא מומלץ לבחור קרן השתלמות רק על סמך הייחוס שלה והפיגורה הציבורית שלה, אז על פי אלו קריטריונים כן מומלץ לבחור קרן השתלמות?

 רוב הישראלים לא מתייעצים עם הגורם האובייקטיבי והמוסמך ביותר לצורך כך – יועץ פיננסי. זה יכול להיות סוכן ביטוח שהתמחה בייעוץ פיננסי או פנסיה וזה יכול כלכלן שעשה הסבה. כך או אחרת, רק יועץ חיצוני יכול לעזור לכם עם מידע נקי, אמיתי ולא מוטה לטובת חברת השקעות זו או אחרת. 

הולכים רק על מסלולים בטוחים

 

עוד טעות שישראלים רבים עושים עם קרן ההשתלמות שלהם זה לפחד. הפחד הזה מתבטא בכך שהם משקיעים רק במסלולים של חשיפה מועטה למניות, לרוב פחות מעשרה אחוזים. זה אומר שתיק ההשקעות שלהם יכלול בעיקר אג”ח ועוד כל מיני דברים אפורים ו”בטוחים”. 

עכשיו, בואו נבין רגע משהו: קרן השתלמות משולמת ברובה על ידי המעסיק, אז אין לכם פה באמת הפסד כספי גם אם הקרן שלכם חס וחלילה תפסיד כסף. יש לכם הזדמנות נהדרת, שלא רבים זוכים לה, להשקיע כספים שלא אתם שמתם, אך אתם כן אלה שירוויחו. לכן, אל תפחדו. בחרתם בקרן השתלמות של אלטשולר שחם? התייעצו עם הסוכן הפיננסי שלכם ובחרו מסלול בסיכון גבוה, שיניב לכם סכומים גבוהים. אם אתם חוששים, יש לכם את מסלול הביניים אלטשולר שחם השתלמות אג”ח עד 15% במניות. המסלול הזה מאפשר חשיפה לנכסי אג”ח בשיעור של 75% ומעלה  מנכסי המסלול, אך עם חשיפה למניות של עד  15% מנכסי המסלול.

 

לא מעורבים בהתנהלות הקרן

 

עוד בעיה נפוצה היא חוסר עניין בקרן. יתכן שזו לא אדישות אלא חוסר יכולת להבין את התנהלות השוק וסוג של זריקת אחריות למנהלי הקרן. המשקיע אומר לעצמו “ממילא אני לא מבין בהשקעות, אין לי מה לתרום בנושא זה, אם כך אניח למנהל ההשקעות להתנהל כפי שהוא יודע ומבין”.

אז נכון שמנהל הקרן הוא איש מקצוע מיומן ויודע מה לעשות, איך ומתי. אבל זה לא אומר שאתם פטורים מכל אחריות. המנהל לא יושב עשרים וארבע שבע על הקרן, על המספרים, התנודות והתשואות, ובואו לא נשכח שהוא לא עובד בשבילכם, או לפחות לא רק בשבילכם. לכן, זה גם התפקיד שלכם לוודא מדי פעם מה המצב. כמובן שכדאי לעשות זאת בליווי של איש מקצוע חיצוני כמו סוכן ביטוח שהתמחה בפיננסים. 

 

לא יודעים מתי לצאת

 

קרן השתלמות מסתיימת אחרי שש שנים, אבל לא תמיד שווה לפדות אותה, במיוחד אם היא מניבה תשואות נאות ודמי הניהול שלה לא גבוהים. אבל מתי כן שווה לצאת? סקר שנערך לפני כשנה הראה שרוב הישראלים לא פודים את הקרן בתום שש שנים, אלא משאירים אותה לעוד שנתיים שלוש לפחות. לא תמיד זו פעולה נכונה כלכלית, וגם פה לא כדאי לקחת החלטות באופן אוטומטי, אלא לקבל ייעוץ מסודר ומקצועי.

 

 

 

לקבלת ייעוץ חינם ובדיקת הוזלה בביטוח שלך ללא עלות, השאירו פרטים.

    דילוג לתוכן