אילו עוד דברים כמו תשלום פנסיה לעובד אנחנו מקבלים כיום, שלא היו פעם?

יש תיאוריה שטוענת שלאנשים יש זיכרון קצר, בכל מה שקשור לדברים טובים. לא משנה כמה הם סבלו, מרגע שטוב להם, נדמה להם שכך היה מאז ומתמיד, והם מוצאים סיבות חדשות ואחרות להתלונן. למשל, כל הנושא של תשלום פנסיה לעובד, שהיום נראה לנו טריוויאלי, קיים למעשה רק שלוש עשרה שנים. רוב העובדים שיצאו בשנים האחרונות לגמלאות היו תלויים בעיקר ברצון הטוב של המעסיקים, בזכות “להגריל” מקום עבודה שמשלם פנסיה או בכך שהם הפרישו לעצמם פנסיה. עובדים שלא הפרישו לעצמם, ולא עבדו במגזר הציבורי שם כן קיבלו פנסיה, פשוט גילו שהם תלויים בקצבה הזעירה של ביטוח לאומי. קצבה שלא מספיקה לכל צרכיו של אדם מגיל מסוים, שזקוק לתרופות יקרות, לסיוע של מטפל, לטיפולים שונים, לציוד מסייע ועוד.
למזלנו הטוב, בשנת 2008 עבר בישראל החוק שמחייב כל מעסיק לשלם פנסיה לכל העובדים שלו, ללא תלות בגובה השכר שלהם או בתפקיד שלהם.
אלו עוד דברים חשובים לעתיד שלנו, חוץ מאשר תשלום פנסיה לעובד, קיימים בעולמנו ואנו מקבלים כמובנים מאליהם?

ביטוח פנסיה חשוב לעשות אצל יועץ פנסיוני מומחה
תשלום פנסיה לעובד על חשבון המעסיק
תשלום פנסיה לעובד מציע פתרון כולל לעובדים שכירים, גם בכל הנושא של הבטחת פנסיה עתידית, וגם בתחום מיצוי זכויות כמו במקרים של מחלה, היעדרות מהעבודה ואפילו בביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה וביטוח חיים. היתרון של תשלום פנסיה לעובד השכיר הוא משמעותי – מתוך 18.5 אחוזים המופרשים לפנסיה, 12.5 אחוזים מופרשים על ידי המעסיק.
אילו סוגי תשלום פנסיה לעובד קיים בשוק העבודה?
יש כמה סוגי פנסיה, שהראשי שבהם הוא זה שמשולם ברוב המקרים:
- פנסיה לעצמאים – החוק שמחייב עצמאים להפריש לעצמם לפנסיה קיים משנת 2017., והוא חל על כל עצמאי מגיל עשרים ואחת ועד גיל שישים. עם האילוץ להפריש לפנסיה יש גם הטבות מס: ניכוי מס, במיוחד לעצמאים שחצו את גיל חמישים – הם יכולים לקבל עד חמישים אחוז ניכוי מס. בנוסף הם גם זכאים להטבת זיכוי מס: החזר כספי של עד שלושים וחמישה אחוזים.
- פנסיית זיקנה – הפנסיה שחלה על רוב השכירים. כאמור, 18.5 אחוזים מהשכר, כש 12.5 אחוז משולמים על ידי המעסיק וכוללים גם ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה.
- פנסיה תקציבית: הפנסיה של עובדי מדינה ומוסדות ציבור שעובדים יותר מעשרים ושבע שנים – כלומר מלפני שנת 1995.
- פנסיית נכות / אובדן כושר עבודה – קיצבה חודשית המתממשת במקרים בהם העמיתים מאבדים את היכולת שלהם להשתכר עקב תאונה או מחלה.
מידע מלא על פנסיה נגיש באינטרנט
בשנת 2022 אנחנו לא חייבים לשלם כסף, כדי להצטייד בידע מקצועי רחב היקף. אנו יכולים לגבש מידע מלא על פנסיה מקריאת כתבות ברשת, בדיוק כמו כתבה זו. אנו יכולים לקרוא ולהבין איך פותחים קרן פנסיה, איך ממנפים אותה, ואיך מניידים אותה, במקרה שהיא לא מספיק טובה. אנחנו יכולים לערוך בעצמנו השוואות בנושא קופות גמל, השווואה של דמי ניהול ועוד.
סייג אחד חייבים להוסיף: אומנם קל ללמוד איך פותחים קרן פנסיה, אבל כדי לנהל אותה כמו שצריך בכדי שהיא תמיד תרוויח ותשגשג, לצורך כך תזדקקו למנהל מקצועי. חפשו סוכן ביטוח עם הכשרה פיננסית ופנסיונית, ותתייעצו אתו בנושא איך פותחים קרן פנסיה, ואיך מניידים אותה במידה והיא לא מפסיק מניבה, או אם דמי הניהול עליה גבוהים מדי.
מחשבון קצבת פנסיה שמעניק תמונה ברורה
כדי להבין קצת יותר על תשלום פנסיה לעובד, כדאי להיעזר במחשבון קצבת פנסיה, שיעזור לנו גם להבין כמה נשלם בעוד שנה, בעוד שנתיים ובעוד עשרים שנה על הפנסיה שלנו, וגם לדעת כמה יהיה לנו בסופו של דבר.
עובדים רבים לא מבינים את משמעות המונח תשלום פנסיה לעובד, וסבורים בטעות שהפנסיה המופרשת להם תספיק להם לכל צרכיהם. הם אולי חושבים שהמשכורת הנוכחית שלהם היא הסכום שהם יקבלו לאחר הפרישה לגמלאות, או שמה שהם רואים כשורה תחתונה זו הפנסיה שלהם.
כמובן, זוהי טעות גדולה. למעשה, לא רק שלא תקבלו את הסכום שאתם מרוויחים כרגע, אלא שיש גם סיכוי שהסכומים שמצטברים לכם בקופת הפנסיה שלכם יהיו פחותים. תזכרו שעל הסכום שאתם רואים יש תשלומי מיסים, מקדם פנסיה שמשתנה בכל כמה שנים ועוד.
הדרך היחידה להבין כמה תקבלו בסופו של דבר בתור סכום סופי היא רק בחישוב עם יועץ פנסיוני.
האם יועץ פנסיוני הוא סוכן ביטוח?
אם אתם מחפשים לדעת פרטים נוספים על תשלום פנסיה לעובד, על הסכומים שיעמדו לרשותכם כשתצאו לפנסיה ובכלל חושבים להתחיל לתכנן את שלב הפרישה שלכם, אתם זקוקים ליועץ פנסיוני מוסמך של מדינת ישראל.
יועץ פנסיוני מוסמך הוא לא עוד קואצ’ר או אדם שהחליט שהוא טוב במספרים או בכלכלה. יועץ פנסיוני מומלץ הוא סוכן ביטוח שעבר הכשרה מלאה וארוכה בתחום של תיכנון פרישת פנסיה, ייעוץ כלכלי ועוד. ההמלצה הרשמית היא לא לצאת לפנסיה לפני שאתם מתכננים אותה כראוי. תכנון לקוי או חוסר תכנון יכמרו לכם לשלם מיסים שהייתם יכולים להימנע מהם, ניוד הכסף בצורה שאיננה רווחית, חוסר איחוד של תיקים פיננסיים ועוד.